Om os

Ingeniørfirmaets historie

Bossen og Hansen Rådgivende Ingeniørfirma blev grundlagt i 1999 af Preben Bossen og Finn Hansen. Idegrundlaget var at yde uafhængig el-teknisk rådgivning primært i forbindelse med jernbaneprojekter og formålet var, at kunne levere uafhængig og konkurrencedygtig rådgivning i lyset af de organisatoriske ændringer i jernbanesektoren, der fremover måtte medføre, at større rådgivningsopgaver skulle udbydes.

Ekspertisen indenfor jernbanebranchen var allerede tilstede. Finn Hansens mangeårige erfaring indenfor branchen, bl.a. igennem sit tidligere arbejde for Carl Bro’s jernbaneafdeling (i dag Sweco) og senere som selvstændig baneteknisk konsulent, var en solid grobund for det rådgivende el-ingeniørfirma.

Fra 2006 og frem til 2019 har firmaet været 100% ejet af Finn Hansen, men pr. 1. marts 2019 er firmaet blevet opkøbt af EKJ Rådgivende Ingeniører, som dog ønsker at køre Bossen & Hansen videre som et selvstændigt aktieselskab. Bossen & Hansen vil fortsat servicere nuværende og kommende kunder med de ydelser og den kvalitet, som altid har været en del af firmet.

Bossen & Hansen som har hovedkontor i Kolding, består i dag af 8 ansatte; 7 el-rådgivere og 1 administrativ medarbejder. Vi laver fortsat rigtig meget arbejde for Banedanmark bl.a fagtilsyn, byggeledelse samt projekt -og projekteringsledelse indenfor stærk -og kørestrømsanlæg, sporskiftevarme, terrænbelysning, sikringsanlæg, perronbelysning og tavleanlæg, men allerede tidlig i starten af firmaet, var ideen også at påtage sig en lang række el-tekniske -og tværtekniske rådgivningsopgaver omfattende nybyggeri og renovering af boliger, kontorer, industri og kølehuse i ind- og udland til private såvel som offentlige -og statslige bygherre.